kinowar.com

Відбулася прес-конференція Днів українського кіно у Брюсселі 2017

18 січня у Києві відбулася прес-конференція, присвячена щорічним Дням українського кіно у Брюсселі, які цьогоріч відбуваються у столиці Бельгії 20-22 січня. У заході взяли участь Анатолій Соловей – Начальник управління публічної дипломатії МЗС України, Пилип Іллєнко – Голова Державного агентства України з питань кіно, Роман Бондарчук – режисер фільму «Українські шерифи» та Римма Зюбіна – виконавиця головної ролі у фільмі «Гніздо горлиці».

гнездо горлицы кадр 1

Фестиваль відкривається фільмом Олександра Довженка «Земля», який буде показано у живому музичному супроводі від українського етно-хаос гурту «ДахаБраха». До програми фестивалю, об’єднаної темою кордонів (Borderlines), також увійшли претендент на премію «Оскар» від України – документальна стрічка «Українські шерифи» Романа Бондарчука, картина Віталія Манського «Рідні», «Гніздо горлиці» Тараса Ткаченка та «Маріуполіс» Мантаса Кведаравічюса. Кожен показ супроводжується презентацією від учасників української делегації, а аудиторію буде запрошено до обговорення.

«Украинские шерифы» – в прокате с 15 сентября

Анатолій Соловей, Начальник управління публічної дипломатії МЗС України: «Дуже приємно, що творчий рік починається з такого помітного й серйозного проекту, як Дні українського кіно у Брюсселі. Ми думаємо над тим, щоби розвивати цей успіх і продовжувати реалізацію проекту в інших країнах. Фестиваль у Бельгії відкривається фільмом Олександра Довженка, відтак ця подія є поверненням українського кіно на культурну мапу Європи. Не спробою там з’явитися, а саме поверненням – адже українські стрічки, зокрема і «Земля», належать до скарбниці світового кіно. Сподіваємося, в осяжному майбутньому ми зможемо показати світові роботи нових режисерів, які будуть співмірними з величиною Довженка».

Земля 1930 год Александр Довженко

Пилип Іллєнко, Голова Державного агентства України з питань кіно: «Дні українського кіно у Брюсселі традиційно відкривають для України кінематографічний рік. Я вважаю, що культурна дипломатія є одним із найбільш ефективних способів представити свою країну і культуру. Фільми, відібрані на цей фестиваль, є різними за жанром, але всі вони показують тяглість української кінематографічної традиції і різноманітність творчих висловлювань наших митців».

Земля 1930 год Александр Довженко

Щорічні Дні українського кіно у Брюсселі представляють найбільш резонансні сучасні стрічки, а також кінокласику в живому супроводі відомих українських музикантів. У 2017-му році кіноогляд відбудеться вдруге. Покази тривають у Центрі образотворчих мистецтв BOZAR, найбільшій культурній інституції Бельгії.

Організатори події: Міністерство закордонних справ України, Державне агентство України з питань кіно, Центр образотворчих мистецтв BOZAR, Артхаус Трафік, за підтримки Національного центру Олександра Довженка і Товариства українців Бельгії.

За авіаперевезення організатори вдячні компанії Міжнародні Авіалінії України, надійному партнеру, який уже багато років підтримує міжнародні кінофоруми та прокат артхаусного кіно в Україні.

Розклад і квитки на сторінці BOZAR

 

Коментарі