kinowar.com

Відкрито прийом заявок на участь у конкурсі Першої Національної Кінопремії

Прийом заявок на участь у конкурсі Першої Національної Кінопремії відкрито з 21 лютого до 20 березня (включно). Для того, щоб подати заявку на участь, необхідно заповнити он-лайн форму на офіційному сайті Української Кіноакадемії.

Золота Дзига

Національна Кінопремія – українська премія в галузі кіно, що створена з метою популяризації національного кінематографа та видатних досягнень особистостей, які сумлінно працюють над створенням вітчизняних фільмів. Премія представлена у 14 номінаціях:

  • Найкращий фільм
  • Найкращий режисер-постановник (премія ім. Ю.Г. Іллєнка)
  • Найкращий актор у головній ролі
  • Найкраща акторка у головній ролі
  • Найкращий актор другого плану
  • Найкраща акторка другого плану
  • Найкращий оператор-постановник
  • Найкращий художник-постановник
  • Найкращий сценарист
  • Найкращий композитор
  • Найкращий документальний фільм
  • Найкращий анімаційний фільм
  • Найкращий короткометражний ігровий фільм
  • Внесок у розвиток українського кіно

До участі у Національній Кінопремії приймаються фільми, виробництво яких здійснено в Україні або у ко-продукції з Україною (суб’єкт продюсування з України має бути зазначений у титрах фільму). У Першій Національний Кінопремії можуть брати участь кінострічки, що вийшли в прокат та/або брали участь у кінофестивалях у період з 01 січня до 31 грудня 2016 року.

Переможці у номінаціях обираються шляхом двоетапного голосування членів та Правління Української Кіноакадемії. Після закриття форми подачі заявок на сайті Кіноакадемії Правління Кіноакадемії проводить попередню селекцію та формує short-list номінантів Національної Кінопремії шляхом закритого некомерційного перегляду он-лайн копій фільмів. Подальше голосування та визначення переможців здійснюють усі члени Української Кіноакадемії шляхом голосування за переможця у кожній з номінацій. Проведення Першої Національної Кінопремії та заснування Української Кіноакадемії ініційовано Одеськім міжнародним кінофестивалем.

Головним символом Національної Кінопремії стане статуетка «Золота Дзиґа», що втілює у собі образ стрімкості та невпинного розвитку. Назва статуетки також нагадує про творчий спадок видатного кінематографіста, одного з засновників жанру документального кіно, чиє ім’я нерозривно пов’язане із Україною, – Дзиґи Вертова. Автором назви «Золота Дзиґа» стала директор зі стратегічного маркетингу «Медіа Група Україна» Ольга Захарова. У життя образ Золотої Дзиґи втілить один із найвідоміших та найуспішніших митців України Назар Білик. Зараз він працює над ескізами.

Переможці Першої Національної Кінопремії будуть оголошені під час урочистої церемонії вручення нагород, що відбудеться 20 квітня 2017 року у готелі Fairmont Grand Hotel Kyiv.

Нагадаємо, що також триває прийом заявок на членство в Українській Кіноакадемії. Для того, щоб подати заявку, необхідно заповнити форму на сайті Української Кіноакадемії.

СТВОРЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ КІНОАКАДЕМІЇ ТА НАЦІОНАЛЬНОЇ КІНОПРЕМІЇ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ЗА ПІДТРИМКИ ПАРТНЕРІВ ТА СПОНСОРІВ

Заснування ініційовано Одеськім міжнародним кінофестивалем
За підтримки Державного агентства України з питань кіно
За підтримки АТ «ТАСКОМБАНК»
Партнер Національної Кінопремії – Компанія Star Media
Генеральний телевізійний партнер – Телеканал «Україна»
Партнер Національної Кінопремії –  Готель Fairmont Grand Hotel Kyiv
Алкогольний партнер Національної Кінопремії – Glen Grant
IT-партнер – Brights Production
Ексклюзивний медіа-партнер – VOGUE
Генеральний радіо-партнер – NRJ
Світський партнер – Jetsetter.com.ua
Інформаційний партнер – журнал VGL

 

Коментарі