kinowar.com

Дні українського кіно в Лондоні, 10-13 грудня 2015

З 10-го по 13-те грудня 2015 року Дні українського кіно в Лондоні представлять добірку найкращих сучасних українських ігрових, документальних та короткометражних фільмів, а також кінокласики.

Дни украинского кино в Лондоне

Організатори: КМКФ «Молодість», Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Місце проведення: кінотеатр RichMix в районі Shoreditch (35-47 Bethnal Green Rd) та Association of Ukrainians in Great Britain (презентація «Толоки»).

Дні українського кіно в Лондоні представлять Ігор Янковський, засновник Всеукраїнського благодійного фонду «Ініціатива заради майбутнього», голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко, члени команди КМКФ «Молодість», режисери й актори з представлених фільмів.

10 грудня у Посольстві України у Великій Британії (Holland Park) відбудеться прес- конференція для британських ЗМІ, присвячена заходу.

ПРОГРАМА ЗАХОДУ:

«ЖИВА ВАТРА» (2014, 77’). Реж. Остап Костюк

Фільм-відкриття Днів українського кіно в Лондоні. Документальний фільм- розповідь про карпатських вівчарів, які намагаються зберегти стародавні традиції. Стрічку представлятиме продюсерка Ольга Бесхмельниціна.

«БІЛИЙ ПТАХ З ЧОРНОЮ ОЗНАКОЮ» (1972, 99’). Реж. Юрій Іллєнко

Шедевр українського поетичного кіно, визнаний одним із найважливіших фільмів українського кінематографічного канону. Стрічку представить голова Держкіно Пилип Іллєнко та виконавець однієї з ролей Михайло Іллєнко.

«ТОЛОКА» (уривок фільму) Реж. Михайло Іллєнко

Історичний фільм, екранізація Шевченкового вірша «У тієї Катерини хата на помості…». Презентація проекту фільму пройде у Центральному домі Союзу українців у Великій Британії. Стрічку представить режисер Михайло Іллєнко.

«ТРУБАЧ» (2014, 85’). Реж. Анатолій Матешко

Сімейний мюзикл про трубача дитячого естрадно-духового оркестру Миколу Шевченка. Він не тільки талановито грає, а й пише власну музику, привертаючи увагу всесвітньо відомого музиканта Юджина Гайсина, який гастролює в місті. Стрічку представить автор сценарію Анастасія Матешко.

«ПОВОДИР» (2014, 122’). Реж. Олесь Санін

Історія про американського хлопчика та сліпого кобзаря, яких доля зводить у важкі часи в 1930-х роках. Стрічку представить режисер Олесь Санін.

ЗБІРКА КОРОТКОГО МЕТРУ (90’)

Добірку найкращих короткометражних робіт 45-го КМКФ «Молодість» представить Катерина Горностай – режисерка фільму «Віддалік», цьогорічної стрічки-переможця Національного конкурсу та Вофка Соловей – режисер фільму «Міна».

ТОЙХТОПРОЙШОВКРІЗЬВОГОНЬ (2011, 110’). Реж. М. Іллєнко

У центрі сюжету життя українського льотчика, що потрапляє в полон до нацистів під час Другої Світової, стає в’язнем ГУЛАГу, а далі – вождем індіанського племені в Канаді. Стрічку представить режисер Михайло Іллєнко.

Покази та обговорення стрічок пройдуть у кінотеатрі RichMix у східному Лондоні.

Захід відбудеться за участі агентства Dash Arts, за підтримки Союзу Українців у Великій Британії (AUGB) та Посольства України у Великій Британії.

Медіа-підтримка – Ukrainian Events in London, унікальна платформа для подій у Великобританії, пов’язаних з Україною. 

 

Коментарі