kinowar.com

Драма «На межі», відмічена «Золотим глобусом», виходить у прокат

 15.02.2018  Новини, Трейлер

22 лютого в український прокат виходить гостросюжетна драма «На межі» з Діане Крюгер, лауреат премії «Золотий глобус» за найкращий фільм іноземною мовою.

Ідеальне життя головної героїні в одну мить перетворилося на руїни – в результаті терористичного акту загинули її чоловік і син. Друзі та сім’я намагаються зарадити її сльозам, допомогти знайти сили жити далі. У шаленому пошуку винних у безглуздому вбивстві Катя не знаходить справедливості. І після довгої скорботи, абсолютно знесилена вона йде на радикальні заходи.

На межі

Головну роль у фільмі Фатіха Акіна виконала Діане Крюгер, зірка фільмів «Троя» і «Безславні виродки». Світова прем’єра стрічки відбулася в рамках конкурсної програми Каннського кінофестивалю, де Діане була названа найкращою акторкою кіноогляду. Приймаючи нагороду, Крюгер присвятила її жертвам терористичних атак в усьому світі.

На межі

На 75-й церемонії вручення премії «Золотий глобус» стрічка Акіна була визнана найкращим фільмом іноземною мовою. «На межі» був також обраний Німеччиною в якості національного кандидата на премію «Оскар». В Україні фільм відкривав 23-й фестиваль «Нове німецьке кіно».

На межі

Фатіх Акін – німецький режисер, лауреат Берлінського («Золотий ведмідь» за фільм «Головою об стіну») і Венеціанського кінофестивалів, Європейської кіноакадемії та премії «Гойя». Свій фільм він задумав після серії вбивств людей турецького походження, скоєних неонацистським угрупованням. За словами режисера, на візуальний стиль і структуру «На межі» вплинули «Таксист» Мартіна Скорсезе та «Процес» Орсона Веллса.

На межі

Фільм поділений на три частини – «Сім’я», «Справедливість» та «Море». Для кожної з них оператор стрічки Райнер Клаусман вибрав різну стилістику та кольори.

«На межі» виходить на екрани у четвер, 22 лютого.

Медіапартнери: Максі ТВNRJOfficiel-onlineWOMOХочуАпострофМоє місто

Коментарі