kinowar.com

Заявлено ​​спеціальну програму «ОМКФ дітям: спільно з «Чілдрен Кінофестом»

8-й Одеський міжнародний кінофестиваль і Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» традиційно представляють спільну дитячу програму. В Одесі буде показано фільми-учасники міжнародної конкурсної програми «Чілдрен Кінофесту 2017», колекцію картин засновників кінематографа братів Люм’єрів, а також 10 короткометражних українських фільмів, знятих дітьми 7–14 років.

Молли Мун и волшебная книга гипноза

Фільм-переможець «Чілдрен Кінофесту 2017»«Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу» з Великої Британії. Картина Крістофера Н. Роулі стала екранізацією бестселера англійської письменниці Джорджії Бінг. Життя юної героїні складно назвати щасливим, та одного разу до її до рук потрапляє стара таємнича книга з гіпнозу. Відтак Моллі відкриває у собі здібність змушувати людей робити все, що вона захоче.

Драма про дорослішання «Люблю тебе, мамо» латвійського режисера Яніса Нордса отримала премію дитячої секції Generation Kplus Берлінського кінофестивалю й була висунута від Латвії на здобуття премії «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою. Картина розповідає про тринадцятирічного школяра і його маму. Це повчальна історія про те, як маленька брехня може призвести до серйозних наслідків.

Фентезі «Хлопчик у золотих штанях» Елли Лемхаген, ко-продукція Швеції й Данії, отримав головний приз глядацького журі на фестивалі Cinekid в Амстердамі. За сюжетом, до двох хлопчаків потрапляють чужі старі штани, у яких виявляється дивовижна властивість – кожен раз, засовуючи руку до правої кишені, герої знаходять там грошову купюру.

Також до фестивальної програми увійшла добірка «Люмьєри!» – 108 відреставрованих короткометражних фільмів братів Люм’єрів. Саме вони у 1895 році винайшли сінематограф-машину, створили перший у світі фільм і познайомили глядачів з мистецтвом кіно. Добірку склав і прокоментував директор Каннського кінофестивалю та Інституту братів Люм’єрів у Ліоні Тьєррі Фремо.

Люмьеры! (Lumière!)

У рамках фестивалю також відбудеться гала-показ 10-ти короткометражних фільмів-фіналістів національного конкурсу «Чілдрен Кінофесту». Автори картин – молоді люди у віці від 7 до 14 років. Десятку фіналістів було відібрано серед 130 заявок з усієї України, а переможцем конкурсу стала робота «Як завести котеня» 7-річної режисерки Поліни Шевченко з Дніпра.

Доступ на покази здійснюється за бейджами та квитками. Квитки можна придбати у касах Фестивального палацу або Фестивального центру «Родіна» за спеціальною ціною 50 грн.

Місія фестивалю «Чілдрен Кінофест» – популяризація мистецтва кіно, розвиток традиції сімейних походів до кінотеатру, просування європейських цінностей, підтримка дітей з вразливих соціальних груп. У 2017 році кінофестиваль відбувся в 4-й раз і охопив 20 міст України, а покази відвідало 40 тисяч глядачів. У 2018 році «Чілдрен Кінофест» відбудеться з 25 травня по 3 червня.

Генеральні партнери фестивалю: Представництво Європейського Союзу в УкраїніДитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ)Державне агентство України з питань кіно і ТМ «Весела Корівка».

Коментарі