kinowar.com

Прем’єра фільму «Олександр Довженко. Одеський світанок»

З нагоди 121-ї річниці від дня народження видатного українського режисера Олександра Довженка відбудеться прем’єра фільму «Олександр Довженко. Одеський світанок».

Олександр Довженко. Одеський світанок

22 вересня о 17.30 в 329 аудиторії Головного навчального корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська, 60) за підтримки ректора університету Леоніда Васильовича Губерського відбудеться прем’єра крос-медійного проекту, присвяченого видатному українському письменнику і режисеру Олександру Довженку: презентація роману Костянтина Коновалова «Режисер», художнього фільму «Олександр Довженко. Одеський дебют»; прем’єра документального фільму «Олександр Довженко. Одеський світанок».

Олександр Довженко. Одеський світанок кадр

Автор і режисер проекту – Костянтин Коновалов. У головних ролях: Сергій Бабкін, Сніжана Бабкіна, Богдан Бенюк, Максим Фірсенко, Вадим Костроменко, Михайло Іллєнко. Виробництво: продюсерський центр «ІнсайтМедіа» та Одеська кіностудія за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Національного центру Олександра Довженка.

Гості заходу: український режисер, сценарист Костянтин Коновалов, український актор театру і кіно Богдан Бенюк.

У 20-ті роки минулого століття кінематограф не можна було назвати масовим мистецтвом. Тим не менш, знаходилися люди, чиє бажання творити сформувало кіно таким, яким ми його знаємо зараз. Свій внесок у розвиток цього мистецтва зробив Олександр Довженко (Сергій Бабкін), чиї роботи входять до списків найкращих фільмів усіх часів. Виходець з багатодітної селянської родини на Чернігівщині, не маючи профільної освіти, вирішує присвятити себе кінематографу. Перші свої роботи «Сумка дипкур’єра», «Звенигора» і «Арсенал» він знімає на Одеській кіностудії.

Фильм про Александра Довженко

Документальний фільм «Олександр Довженко. Одеський світанок» розповідає про легендарного кінорежисера в період його роботи на Одеській кіностудії. Режисером картини став Артем Антонченко, отримавши президентський грант для молодих кінематографістів. Головну чоловічу роль довірили харків’янину Сергію Бабкіну. Він відомий як творець і лідер групи «5`Nizza». Зйомки проходили в Одесі, там, де і починав свій творчий шлях Довженко.

 

Коментарі