kinowar.com

Стартує прийом заявок на участь у конкурсі Другої Національної кінопремії “Золота Дзиґа”

На офіційному сайті Української кіноакадемії відкрито прийом заявок для участі фільмів у Другій Національній кінопремії “Золота Дзиґа”. Заявки приймаються до 15 січня 2018.

Золота Дзиґа

 Для того, щоб подати фільм для участі, необхідно заповнити онлайн-форму.

«Цього року у прокат вийшло більше 25 фільмів – це насправді дуже велика кількість. Ми надзвичайно раді, що національний кінематограф розвивається, і у 2018 році очікуємо на інтригу – сподіваємося, що українські кінематографісти не злякаються конкуренції та подадуть заявки на участь у конкурсі Другої Національної кінопремії,» – говорить Анна Мачух, виконавчий директор Української кіноакадемії.

До участі у конкурсі допускаються фільми, виробництво яких здійснено в Україні або у ко-продукції з Україною. Також кінострічка повинна відповідати таким вимогам:

–       повнометражні ігрові та анімаційні фільми, які були в українському прокаті хоча б тиждень в період з 01 січня до 31 грудня 2017 року

–       документальні, короткометражні ігрові, короткометражні анімаційні фільми, які були в українському прокаті хоча б тиждень або брали участь у міжнародному кінофестивалі в період з 01 січня до 31 грудня 2017 року

–       усі фільми мають бути субтитровані, озвучені або дубльовані українською мовою.

Переможців у номінаціях визначає Правління та члени Української кіноакадемії шляхом 3-етапного голосування. Імена лауреатів Другої Національної Кінопремії будуть оголошені під час урочистої церемонії вручення нагород, що відбудеться 20 квітня 2018 року. Цього року премія буде вручатися у 18 номінаціях.

Нагадаємо, також триває прийом заявок на членство в Українській кіноакадемії. Для того, щоб подати заявку, заповніть форму на сайті Української кіноакадемії.

Коментарі