kinowar.com

Українсько-німецький фільм School #3 – переможець конкурсної програми Generation14+ Berlinale 67

Українсько-німецький фільм School #3 режисерів Єлизавети Сміт і Георга Жено отримав гран-прі як найкращий повнометражний фільм конкурсної програми Generation14+ Berlinale 67.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав творців та продюсерів фільму з престижною нагородою і зазначив, що найближчим часом Держкіно планує підписати контракт з Tabor Production про створення за державної підтримки наступного фільму Єлизавети Сміт “Цимбаліст Петро”.

Документальний фільм розповідає про 13 учнів школи №3 в Миколаївці, Донецької області, яка постраждала від війни влітку 2014-го року. Декілька снарядів влучили в школу №3 і перетворили її на одну із руїн міста. Це історія про життя, думки і сумніви 13-ох підлітків. 13 повністю відкритих і чесних монологів з паралельної реальності. Настрій підлітків здається дуже різким, яскравим і глибоким через те, що ці діти пройшли через війну. Період життя головних героїв є своєрідною межею між війною і миром, дитинством та дорослим життям, любов’ю і ненавистю. Ці діти хочуть бути почутими і у них є, що сказати.Фільм про дружбу, перше кохання, страхи та надії на майбутнє.

Школа №3

Коментарі