kinowar.com

Українсько-словацький фільм «МЕЖА» побореться за приз в основній конкурсній програмі міжнародного кінофестивалю

Створена за підтримки Держкіно України, стрічка Петра Беб’яка «Межа», що є першою україно-словацькою копродукцією, увійшла до основної конкурсної програми 52-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах.

Про це стало відомо після офіційної прес-конференції, в рамках якої була оголошена програма цьогорічного фестивалю.
«Межа» – це кримінальний трилер, зйомки якого відбувалися на території України, Словаччини та Чехії.

Українсько-словацький фільм «МЕЖА»

Словацький режисер Петр Беб’як поклав в основу фільму реальну гостросюжетну історію, що відбулася на словацько-українському прикордонні у 2007 році, на межі вступу Словаччини до Шенгенської Зони.

Українсько-словацький фільм «МЕЖА»

Окрім словацьких, у стрічці зіграли відомі українські актори: Римма Зюбіна – лауреатка першої національної кінопремії «Золота Дзиґа», Станіслав Боклан, володар «Київської Пекторалі», за найкраще виконання чоловічої ролі та молодий український актор Олександр Піскунов.

Українсько-словацький фільм «МЕЖА»

Знаково, що кінофестивальна прем’єра фільму про життя на кордоні відбудеться за кілька тижнів після офіційного оголошення безвізового режиму для українців. Ця подія має не лише етнографічне, а й соціально-історичне значення для нашої країни.
Стрічка боротиметься за перемогу в основній конкурсній програмі з роботами відомих режисерів, таких як: «Птахи співають в Кігалі» Криштофа Краузе, «Аритмія» Бориса Хлєбнікова, «Little Crusader» Вацлава Кадрнка і грузинською історичною драмою Георгія Овашвілі «Khibula», який вже був лауреатом фестивалю у 2014 році.

Українсько-словацький фільм «МЕЖА»

Нагадуємо, що фільм «Межа» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно, а також був відзначений призом конкурсу Works-in-progress індустріальної секції Baltic Event ХХ Міжнародного кінофестивалю у Талліні.

Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах входить до переліку фестивалів категорії «А», що ставить його на один рівень за значущістю з Венеціанським, Берлінським та Канським. Цьогорічний, 52-й, фестиваль у Карлових Варах пройде з 30 червня по 8 липня. Особливим гостем кінофестивалю стане лауреат премій «Оскар» та «Золотий глобус» Кейсі Аффлек.

Коментарі