kinowar.com

У Києві розпочинається «Тиждень швейцарського кіно»

З 15 по 19 червня у столичному кінотеатрі «Київ» відбувається перший фестиваль «Тиждень швейцарського кіно». Подія організована Посольством Швейцарії в Україні на честь 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Швейцарією.

Фестиваль відкриває абсурдна комедія «Ласкаво просимо до Ісландії». За сюжетом, на пустельному ісландському високогір’ї двоє коханців збиваються зі шляху, самогубець позбавляється пальця, а подружжя з дітьми – своєї єдності. Блукаючи серед мальовничих і разом з тим небезпечних пейзажів, герої губляться, щоб знайти себе у новій якості.

Перед показом відбудеться прес-конференція, у рамках якої буде організовано пряме включення з режисером фільму-відкриття Феліксом Тіссі.

Також до програми фестивалю увійшла сатирична драма Лайонела Байєра «Марнославство» – історія про літнього архітектора, який через хворобу хоче вдатися до послуг асистованого самогубства. У програмі представлено і номінанта на премію «Оскар» за найкращий анімаційний фільм – «Життя Кабачка» Клода Барраса. Драму «Я – воротар», яка отримала чотири національних премії Swiss Film Prize, знято за книгою видатного швейцарського письменника Педро Ленца. До програми також увійшов альманах «Батьківщина», де десять режисерів фантазують: як країна долала би наслідки руйнівного урагану.

жизнь кабачка кадр 8

«Тиждень швейцарського кіно» триває у столичному кінотеатрі «Київ» з 15 по 19 червня. Усі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Медіапартнери: ЕспресоРетро фмТижденьPlatformaLB.uaAfisha Bigmir

Коментарі