kinowar.com

Фестиваль «Кіно проти корупції» відкриє володар титулу «Журналіст року» CNN

Кінофорум стартує у Києві 14 вересня і відбувається у 6 містах України. Німецький журналіст і режисер Бенджамін Бест стане гостем відкриття фестивалю та особисто представить показ своєї документальної картини «Брудні ігри» у столичному кінотеатрі «Київська Русь».

Фільм «Брудні ігри» розповідає про порушення прав людини у контексті великих спортивних заходів, а також корупційні схеми у футболі, боксі та в американській професійній баскетбольній лізі NBA. Бенджамін Бест – лауреат численних нагород, у тому числі звання «Журналіст року» від CNN (2011). «Брудні ігри» отримали призи за найкращу документальну стрічку, найкращу операторську роботу та найкращий монтаж на кінофорумах у Голлівуді, Лозанні, Лондоні, Мілані та Нью-Йорку та інших.

Кіно проти корупції

До програми фестивалю увійшли ще п’ять європейських фільмів, які досліджують природу корупції – призери світових кінофестивалів та арт-хіти. У рамках спеціального показу глядачі побачать три фільми-розслідування українських журналістів і зможуть поставити питання авторам.

Кіно проти корупції

У день відкриття фестивалю у столиці відбудеться панельна дискусія «Медіа у протидії корупції» за участі Бенджаміна Беста, румунської журналістки й режисерки Євгенії Кіронакі, авторів українських журналістських розслідувань, представників Transparency International Ukraine, ГО «Центр протидії корупції» та НАБУ. Захід відбудеться у Кризовому медіа центрі о 10:00.

Усі покази безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті nocorruption.org.ua. Фестиваль також відбувається у Кривому Розі, Полтаві, Сєвєродонецьку, Житомирі та Запоріжжі. Після завершення в Україні, 19–21 жовтня фестиваль відбудеться у Молдові.

Кіно проти корупції

Активісти та керівники кіноклубів мають змогу провести фестиваль у своєму місті у рамках проекту «Артхаус Клуб». Для цього потрібно подати заявку на сайті club.arthousetraffic.com.

Фестиваль є частиною спільного проекту Goethe-Institut в Україні та Федерального агентства з громадянської освіти, що має назву Bestechend (Нездоланне) і реалізується за дружньої підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Кіно проти корупції

Інформаційна підтримка: Transparency International UkraineЦентр протидії корупції

Медіапартнери: EspresoГромадське радіоТижденьoKinoКиевВластьХорошее киноДетектор МедіаФраза

Коментарі