kinowar.com

Фестиваль «86» оголошує дати

5-й Фестиваль кіно та урбаністики «86» оприлюднив дати проведення – з 9 по 13 травня 2018 року. Як і в минулі роки, подія відбудеться у Славутичі.

Фестиваль 86

У програмі буде представлено стрічки, відібрані на понад десяти світових кінофестивалях, серед яких – IDFA, фестивалі у Їглаві, Котбусі та Лейпцигу, Tallinn Black Nights та інші. Окрім кінопрограми, на відвідувачів традиційно чекають мистецькі перформанси та інсталяції, інтерактивні екскурсії та виступи молодих музикантів.

Основна програма «86» – документальне кіно. Це прем’єри українських фільмів і міжнародний шоукейс: знакові неігрові стрічки, прем’єри яких відбулися на світових кінофорумах упродовж року.

У рамках фестивалю буде вручено премію Східноєвропейського конкурсу документального кіно «Пальма Півночі», який цього року набув статусу міжнародного. Конкурс створено для пошуку нових імен з України, Росії, Білорусі, Грузії, Вірменії, Азербайджану, Литви, Латвії та Естонії, а також їх підтримки на шляху до української та міжнародної аудиторії. Переможець конкурсу отримає грошову нагороду. Прийом заявок триває до 15 лютого 2018.

Коментарі