kinowar.com

Фільм-переможець Берлінале-2017 виходить у прокат

 23.11.2017  Новини, Трейлер

30 листопада в український прокат виходить фільм-володар «Золотого ведмедя» Берлінського кінофестивалю – мелодрама «Тіло і душа» Ільдіко Еньєді.

Стрічка являє собою незвичайну історію кохання двох замкнутих в собі людей: сором’язлива Марія і товариський, але самотній Ендре – колеги. Несподівано для себе вони дізнаються, що кожної ночі їм сняться однакові сни. Побачивши в цьому певний знак, герої наважуються на зближення. Незвичного ракурсу фільм набуває через місце дії – головні герої працюють на скотобійні.

Тіло і душа

Авторка фільму, Ільдіко Еньєді, заради нової картини повернулася в кіно – це її перший повнометражний фільм за 18 років: останні роки угорська режисерка працювала на телебаченні та займалася документалістикою.

«Тіло і душа» став лауреатом «Золотого ведмедя» – головну нагороду фільму присудило журі фестивалю, яке цього року очолював Пол Верховен. У Берліні фільм Еньєді удостоївся ще двох премій – Міжнародної федерації кінопреси ФІПРЕССІ та екуменічного журі, а також був визнаний кращим фільмом Міжнародного кінофестивалю в Сіднеї.

Тіло і душа

Надихнувшись фестивальним успіхом картини, Угорщина висунула «Тіло і душу» як національного кандидата на премію «Оскар» за кращий фільм іноземною мовою. Стрічка претендує і на чотири премії Європейської кіноакадемії, серед яких – «кращий європейський фільм».

«Тіло і душа» виходить в на екрани у четвер, 30 листопада. Напередодні, 28 листопада, в столичному кінотеатрі «Оскар» (ТРЦ Gulliver) відбудеться допрем’єрний показ.

Тіло і душа

Тіло і душа

Тіло і душа

Тіло і душа

За підтримки: Посольства Угорщини в Україні

Офіційний партнер: МОЛ Україна

Медіапартнери: Maxxi TVФокусOfficiel-onlineХорошее киноMoviegramМоє містоФраза.юа

Коментарі