kinowar.com

Фільм «Стрімголов» бере участь у «30th.European First Film Festival»

Створений за підтримки Держкіно фільм Марини Степанської «Стрімголов» бере участь у конкурсній програмі повнометражних фільмів «30-th European First Film Festival».

Стрімголов

Фестиваль проходить з 12 по 21 січня у місті Анже, Франція. До цієї конкурсної програми увійшли 100 фільмів-дебютів європейських режисерів.

15 січня «Стрімголов» показали у рамках конкурсної програми в Анже при повному залі глядачів. До складу журі входять такі відомі митці як Катрін Деньов та Аньєс Варда.

«Стрімголов» — це психологічна драма про Київ, тут і зараз. 27-річні негерої намагаються зробити непростий вибір в умовах «героїчного часу».

Стрімголов

Фільм є повнометражним дебютом режисера та автора сценарію Марини Степанської, котрий авторитетне видання Variety назвало «ковтком свіжого повітря». Оператором є Себастіан Талер. У ролях: Андрій Селецький, Дар’я Плахтій, Олег Мосійчук, Лариса Руснак, Крістіан Борис та ін.

«Стрімголов» створений компаніями «ІнсайтМедіа» і «Татофільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Продюсерами є Олена Єршова, Володимир Філіппов та Алла Овсяннікова.

Стрімголов

Фільм уже взяв участь у багатьох міжнародних кінофестивалях:

  • Учасник 52-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах та 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю
  • Учасник конкурсної програми Стокгольмського міжнародного кінофестивалю у номінації найкращий фільм та у Міжнародного кінофестивалю Camerimage (Польща) в номінації за найкращий операторський дебют
  • Приз за найкращу жіночу роль на 22-му Міжнародному фестивалі авторського кіно в Рабаті (Марокко) отримала актриса Дар’я Плахтій

Коментарі