kinowar.com

Ізабель Юппер та Аґнєшка Голланд стали лауреатами премії “Золотий Дюк” за внесоку кіномистецтво

 24.07.2017  Фестиваль

На церемонії закриття 8-го ОМКФ французька акторка Ізабель Юппер та польська режисерка Аґнєшка Голланд отримали премії “Золотий Дюк” за вклад у кіномистецтво.

Изабель Юппер и Агнешка Холланд

Ізабель Юппер – французька акторка, чия фільмографія сягає більше ніж 100 стрічок. Серед нагород Юппер BAFTA (1978), Золотий Глобус (2017), дві нагороди Cezar (1996, 2017), Срібний Ведмідь Берлінале (2002), три нагороди Каннського кінофестивалю (1978, 2001, 2017), а також цьогорічна номінація на Оскар.

Приймаючи нагороду з рук Президента кінофестиваля, Вікторії Тігіпко, актриса подякувала: «Я дуже рада отримати цю нагороду, приїхати в це особливе місто. Воно дуже енергетичне, з великим кінематографічним зарядом. Для мене це стало особливою подією. У моїх героїнь дуже складна доля, але вони зазвичай виходять переможницями з усіх життєвих ситуацій. Тут, На Одеському кінофестивалі приділяється багато уваги жінкам – і це прекрасно. У нас у Франції кінематограф дуже благоволить до жінок. Це стосується і ролей, і режисерських можливостей.»

Голова Правління Європейської кіноакадемії, польський режисер, сценарист, тричі номінант на премію «Оскар» Аґнєшка Голланд також була нагороджена «Золотим Дюком» за внесок у кіномистецтво.
Пані Аґнєшка наголосила, що дуже рада отримати нагороду, особливо зважаючи на те, як в Україні зараз підтримують кіно: «Мені так імпонує, що ви підтримуєте національне кіно. Важливо, щоб Україна мала свій кінематографічний голос. Адже у вас стільки історій, які можна розповісти.»

Аґнєшка Голланд була почесним гостем 8-го Одеського кінофестиваля, в рамках Літньої кіношколи провела майстер-класс, а також представила свою нову роботу «Слід звіра», володара «Срібного Ведмедя» Берлінале, в секціях Фестиваль фестивалей та Спеціальні покази.

Коментарі