kinowar.com

У прокат виходить біографічна комедія «Молодий Годар»

 25.01.2018  Новини, Трейлер

1 лютого на екрани виходить романтичний байопік «Молодий Годар» з Луї Гаррелем у головній ролі. Фільм розповість про роман Жана-Люка Годара та його дружини, акторки Анни Вяземські. Стрічка від творця оскароносного «Артиста» Мішеля Хазанавічуса відкрила 13-й щорічний фестиваль «Вечори французького кіно».

«Молодий Годар» розповість про насичений період у житті режисера: 1967 рік, Годар знімає «Китаянку», свій скандальний фільм про маоїзм. Перебуваючи у творчому пошуку, Годар знайомиться з акторкою Анною Вяземські – вона молодша за нього на 17 років і після стрімкого роману стає його дружиною.

Молодий Годар

«Молодий Годар» заснований на мемуарах Анни Вяземські «Рік по тому». Спочатку вона не хотіла давати права на екранізацію – за словами Мішеля Хазанавічуса, вирішальним фактором став його коментар про те, що книга здалася йому смішною. У фільмі також показані травневі протести 1968 року – тема, яка, на думку Хазанавічуса, не знайшла гідного висвітлення у французькому кіно – саме крізь неї режисер хотів показати історію взаємин Годара та Вяземські. Хазанавічус підкреслює: його фільм – в першу чергу історія кохання, а не біографія Жана-Люка Годара.

Молодий Годар

Роль родоначальника «нової хвилі» у фільмі виконав секс-символ французького кіно Луї Гаррель. В Анну Вяземські перевтілилася француженка Стейсі Мартін, відома українським глядачам за ролями у фільмах «Німфоманка» та «Казка казок».

Молодий Годар

Мішель Хазанавічус – французький режисер, сценарист і актор. Світову популярність йому приніс чорно-білий фільм «Артист», тріумфатор міжнародних кінофестивалів і лауреат п’яти премій «Оскар».

Міжнародна прем’єра «Молодого Годара» відбулася в рамках конкурсної програми Каннського кінофестивалю, де фільм претендував на «Золоту пальмову гілку».

«Молодий Годар» виходить в український прокат 1 лютого.

Молодий Годар

Медіапартнери: Максі ТВРетро FMФокусELLEThe Village УкраїнаKino-teatrMoviegramХорошее кино

Коментарі